<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Varsovassa, torstaina 17.04.2008

 

Ilkka Kanerva valitsi itse kujanjuoksunsa

 

 Mitä pidempi aika on kulunut Ilkka Kanervan erottamisesta ulkoministerin virasta, sitä hanakammin julkisuudessa on ryhdytty tekemään suurinta syntipukkia lähes yksinomaan mediasta, jopa ns. vakavasta sanomalehdistöstä.

 Koskahan mahdetaan esittää väite, jonka mukaan itse asiassa media yllytti Kanervaa alamittaiseen toimintaan.

 Jos Kanerva olisi heti avoimesti myöntänyt lähettäneensä taas tekstiviestejä, hän olisi saattanut selviytyä hässäkästä ilman mainittavaa kohua.

 Eli Kanerva itse hämmensi tekstiviestisoppaansa, johon media riensi panemaan sekaan omat mausteensa.

 Etenkin kun Lokalahden suuri poika oli eduskunnan varapuhemiehenä lipsahdellut kolme vuotta aiemmin vielä monipuolisempaan tekstiviestittelyyn.

 Mutta minkälainen on vuosia parisuhteessa elänyt 60-vuotias mies, jolla on tarve alati lähettää nuorille, povinaisille intiimejä ehdotuksia sisältäviä tekstiviestejä?

 Ja kaiken huipuksi elämänkumppani on yhä täysin rinnoin puolustanut pikkupojaksi osoittautunutta elämänkumppaniaan ja vähätellyt tämän tekoja.

 Yleensä vastaavassa tilanteessa nainen normaalisti loukkaantuu ja osoittaa usein kevytmieliselle rakastetulleen ovea.

 Eli jotain mystistä Kanervassa täytyy olla.

 Muutoin on täysin mahdotonta käsittää, että hänen sisarensa johtamassa Ike-tiimissä luottamus ja usko suurimpaan ihanteeseensa säilyvät aina vain, teki tämä minkälaisia typeryyksiä tahansa.

 Tervehdyttyään Kanerva totesi vastahyökkäyksessään, ettei

 missään muussa maassa ole erotettu ministeritason poliitikkoa yhtä heppoisin perustein.

 Kuitenkin Ruotsin lehdistöasiamiehenä toimiva Yrsa Stenius sanoi suoraan Suomen yleisradion haastattelussa, että vastaavassa tapauksessa Ruotsissa ulkoministeri olisi saanut potkut välittömästi.

 Kanervan pitäisi lakata syyttämästä omista töppäyksistään muita. Hänen olisi syytä katsella ensimmäiseksi itseään pitkään peilistä ja hakeutua sitten addiktio-ongelmansa takia asiantuntijan puheille.

 

Matti Hoviseppä